Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Frågor och svar

Frågor och svar om kurser

Här hittar du vanliga frågor och svar om de kurser som vi säljer i webbutiken.

Hur anmäler jag mig?

Genom att köpa distanskursen i webbutiken.

När kan jag börja?

Du kan starta när du vill under året.

Hur snabbt kan jag börja efter köp?

Börja med att köpa kurslitteratur om det behövs och kontrollera din tekniska utrustning. Du får inom 24 helgfria timmar ett mejl med inloggningsuppgifter. Börja med att göra introduktionen som tar 30–60 minuter. Därefter kan du starta din gymnasiekurs på distans via vår utbildningsplattform Novo.

Vilka förkunskaper behöver jag?

Inga egentliga förkunskaper krävs men en rekommendation för att underlätta dina studier är att läsa vad som rekommenderas för respektive kurs.

Kan jag läsa under sommarlovet?

Ja, du kan läsa hos oss året runt.

Kan jag anmäla en annan person till en kurs?

Ja.

Hur länge har jag tillgång till distanskursen?

Max ett år från inköpsdatum.

Kan jag få ett betyg på min kurs?

Du får inget betyg vid avklarad kurs som du köpt i webbutiken. Om du önskar ett betyg på kursen kontaktar du kommunens vuxenutbildning och ber att få göra en prövning på kursen. Kontrollera om kommunen har speciella perioder när de gör prövningar. Genom att göra en prövning hos kommunen kan du sedan få ett betyg på din kurs.

Kurser du köper i webbutiken får du ett intyg på efter godkänd kurs. Du måste själv be om detta intyg via mejl till support@hermods.se. Glöm inte att ange personnummer och kurs.

Vad kostar en kurs?

Den kostar 29,50 kr per gymnasiepoäng inkl. moms.

Vad kostar en yrkesutbildning?

Den kostar 29,50 kr per gymnasiepoäng inkl. moms.

Hur betalar jag?

Du kan betala med kontokort (VISA eller Mastercard) eller med faktura. Betalningen görs via Klarna och du kan välja att delbetala din faktura. Du måste vara skriven i Sverige för att kunna handla i Hermods webbutik. Detta gäller för både kortbetalning och fakturabetalning.

Finns det ångerrätt?

Ja, du kan läsa om ångerrätt och övriga villkor under Köpvillkor.

Ingår kurslitteratur i priset?

Nej.

Ingår laborationer i kurspriset?

Du måste inhandla några få saker för att kunna genomföra hemlaborationer.

Kan jag ångra ett köp?

Du har som privatperson 14 dagar på dig - räknat från beställningsdagen - att ångra ditt köp enligt distansköplagen. Du får inte lov att ha startat kursen, om du ska få pengar tillbaka.
När du fått inloggningsuppgifter och klickat på "Mina kurser" får du upp en ruta med kursinformation (”Du är nu på väg att starta din kurs”). När du klickar på OK startar du kursen. Detta datum gäller som startdatum för kursen.
Om du ångrar ditt köp ska du meddela detta till vår support på e-postadress: studerandeservice@hermods.se

Kan jag byta kurs?

Ja, om du inte startat kursen och om kursen du vill byta till har lika många gymnasiepoäng som den du köpt. Se svaret ovan om vad ”startat kursen” betyder.

Kan jag få studielån?

Nej. 

Hur gör jag för att få ett intyg?

Om du vill ha ett intyg på din kurs ska du skicka ett mejl till studerandeservice@hermods.se. Glöm inte ditt personnummer och vilken kurs det gäller.

Var köper jag min kurslitteratur?

Börja med att se om vi erbjuder e-boken till kursen här i webbutiken. Annars rekommendera vi att du först gå in på en webbsida som jämför priser på böcker.

Är undervisningen helt på distans?

Ja.

Måste jag åka på träffar?

Nej.

Ingår det APL (Arbetsplatsförlagt lärande) i yrkesutbildningen?

Nej, det ingår ingen APL när du köper din kurs via Hermods webbutik.

Har jag tillgång till lärare?

Ja, du har en webblärare som du kommunicerar med via webben. Webbläraren presenterar sig i ord och bild när du startat din kurs.

Använder ni böcker i kurserna?

Ja, vi bygger de flesta distanskurserna på en kursbok.

Kan jag själv bestämma min studietakt?

Ja.

Kan jag få studie- och yrkesvägledning på Hermods?

Nej. Du får vända dig till din hemkommuns studie- och yrkesvägledare eller till studie- och yrkesvägledaren på den högskola där du vill fortsätta dina studier.

Måste jag ha en egen dator?

Du måste ha tillgång till en PC eller Mac med headset och webbkamera samt en e-postadress. Använder du surfplatta eller smartphone rekommenderar vi webbläsare Google Chrome (ladda ner den gratis via App store).

Får jag teknisk support?

Ja. Ring till Hermods Support på 010-142 10 00 eller via mejl på studerandeservice@hermods.se. Våra öppettider är måndag - fredag kl. 09.00-16.00. Måndag och onsdag 17.00-19.00 samt lördag - söndag kl. 12.00-15.00.


Hur vet jag vem som är min webblärare?

Det får du veta när du startat distanskursen och klickar på "Min lärare".  Din webblärare presenterar sig i ord och bild.