Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Bra att veta

Bra att veta

Här nedan har vi samlat användbar information inför dina studier på Hermods.

Vad behövs för att studera på Hermods?

För att kunna läsa våra kurser behöver du ha tillgång till följande:

Hårdvara

  • PC, Mac, surfplatta eller smartphone (i surfplatta och smartphone rekommenderar vi Google Chrome, ladda ner den gratis via App store).
  • Ljudkort
  • Internetuppkoppling, ADSL med minst 0,5 Mbit/s
  • Kringutrustning
  • Headset: hörlurar med mikrofon
  • Webbkamera

Dator och systemkrav

Följande behöver du för att  vår utbildningsplattform Novo ska fungera så bra som möjligt:

  • Dator
  • Anslutning till Internet
  • E-postadress (till exempel Gmail eller Yahoo)

Vid behov rekommenderar vi att du laddar ner någon av följande webbläsare:

Obs! Vi rekommenderar ännu inte att använda utbildningsplattformen i Internet Explorer 10 med Windows 8.

Rekommenderad skärmupplösning
Vi rekommenderar skärmupplösningen 1024 x 768.

Program

Under kursen kommer du att behöva följande program:

Du laddar ned programmen gratis. Mer information får du när du påbörjar kursen.

Betyg och studievägledning


Studie- och yrkesvägledning

När du köper din kurs privat så erbjuder inte Hermods någon studie- och yrkesvägledning. Frågor som rör studie- och yrkesvägledning hänvisas istället till din hemkommun eller till den högskola du vill studera på.

Betyg

Hermods har inte rätt att sätta betyg vid avklarad kurs som du köpt i webbutiken. Om du önskar ett betyg på kursen kontaktar du kommunens vuxenutbildning och ber att få göra en prövning på kursen. Kontrollera om kommunen har speciella perioder när de gör prövningar. Genom att göra en prövning hos kommunen kan du sedan få ett betyg på din kurs. Kursen som du köper hos Hermods ger dig goda förutsättningar för att skriva ett bra resultat på prövningen.

För kurser du köper i webbutiken får du ett intyg efter godkänd kurs. Du beställer intyget via mejl till studerandeservice@hermods.se. Glöm inte att ange personnummer och kurs.

Avgifter och betalning


Läs Hermods köpvillkor här.


Köp 

Distanskurser och e-böcker kan köpas av privatpersoner och företag/organisationer. En enskild distanskurs kan dock endast registreras i en privatpersons namn och med samma persons personnummer. Kursen kan inte säljas vidare eller byta ägare. För att du ska kunna påbörja en kurs måste de för distanskursen beskrivna förkunskapskraven uppfyllas. Du måste ha svenskt personnummer och e-postadress för att påbörja distanskursen. När du valt önskade distanskurser eller e-böcker kopplas du till en betalningstjänst där betalning sker. 

Hermods erbjuder två betalningssätt:
Kortbetalning med VISA eller Mastercard.
Betalning mot faktura med tillgång till delbetalning via Klarna.
För att betalningen ska godkännas krävs att den som betalar är myndig, det vill säga över 18 år. Köp via webbutiken är genomfört när du erhållit ett bekräftelsemejl med ett kvitto.

Du måste vara skriven i Sverige för att kunna handla i Hermods webbutik. Detta gäller för både kortbetalning och fakturabetalning.


Distanskursens upplägg och innehåll

Hermods kurser bedrivs via en webbaserad utbildningsplattform. Några arbetsdagar efter det att köpet registrerats skickas inloggningsuppgifter till dig med e-post. I utbildningsplattformen har du din studieplats med tester, uppdrag, samt kommunikation med en webblärare. För att genomföra distanskursen krävs tillgång till datorutrustning, Internet och för det mesta kurslitteratur.

Priser

Alla priser anges i svenska kronor och inklusive moms. Momsen för kurserna och för e-böckerna är 25 %.

Om fakturan inte betalas i tid tillkommer en påminnelseavgift på 60 kronor samt dröjsmålsränta. Inkassoavgiften är 180 kronor.

Kunduppgifter 

Uppgifter om dig som kund/studerande lagras i Hermods kundregister så länge relationen varar i enlighet med General Data Protection Regulation (GDPR). Namn, personnummer, adress, e-post krävs för att du ska kunna fullfölja distanskursen. Dina uppgifter lämnas inte vidare till tredje part med undantag för den information som lämnas till betalningsmottagaren Klarna. För att öka säkerheten vid Internethandel så används kryptering av informationen med SSL-certifikat.

Ångerrätt


Distanskurs
Full ångerrätt gäller inom 14 dagar från det att kunden mottagit bekräftelsemejlet enligt distansköpslagen, förutsatt att distanskursen inte är påbörjad. När kursen är startad i Hermods utbildningsplattform upphör ångerrätten att gälla.
Det är viktigt att kunden anger namn, ordernummer och kontaktinformation i sin kontakt med Hermods. Om kunden köpt flera kurser och ångrar något av köpen så måste kunden i sin kontakt med Hermods ange vilket distanskurs det ångrade köpet gäller.

E-bok
Det finns ingen ångerrätt på e-böcker.